Gyakran ismételt kérdések

Milyen életkortól tanulhatok esti oktatásban?

A tankötelezettség befejezése után, a jelenlegi szabályok szerint a 16. életév betöltése után lehet a tanulmányokat a felnőttoktatás keretein belül folytatni.

Milyen oktatási formák közül választhatok?

Iskolánkban az esti munkarend szerinti oktatás és a távoktatás közül lehet választani.

Mit jelent az esti munkarend szerinti oktatás?

Az esti munkarend szerinti oktatásban hetente két délután 15 órától 20 óra 30percig tanórákon kell résztvenni. Távolmaradás esetén a hiányzást igazolni kell.

Hol tudok beiratkozni?

A honlapon tekintsd át a “TAGINTÉZMÉNYEINK” menüpontot! Az aktuális tanévben ezeken a helyszíneken tervezzük az oktatás beindítását.

Mit jelent a távoktatás?

A távoktatás munkarendje nagyon rugalmas, kötetelen tanulást tesz lehezővé, de az önállóságnak ára van: az oktatás ebben az esetben jelentős mértékben épít az önálló munkára, az internethasználat magas szintjére. Mi csak irányítjuk a tanulási folyamatot.

Külföldről is bekapcsolódhatok a távoktatásba?

Magyar állampolgárként külföldi tartózkodásod mellett is végezheted tanulmányaidat a távoktatás keretein belül. A rendszeres konzultációkon a részvétel nem kötelező, csak javasolt és nagyon hasznos. Vizsgáznod viszont kötelező.

Mikor kell tandíjat fizetnem?

A távoktatás munkarendje tandíjköteles. A tandíj összege félévenként 60.000 Ft. Egyösszegű befizetés esetén kedvezményt tudunk biztosítani.

Hogyan tudok beiratkozni?

Online vagy személyesen. Az online beiratkozást megtalálod a honlapon a “JELENTKEZÉS” fülön. Ha már van tanulói azonosító számod, csak egy rövid adatlapot kell kitöltened. Ha még nincs, akkor több adatra van szükségünk, hogy be tudjunk jelenteni a Közoktatási Információs Rendszerbe. Csatold a korábbi bizonyítványaid másolatait is! Személyesen a tagintézményekben a beiratkozási időpontokban várunk! Hozd magaddal: személyi igazolványod, TAJ kártyád, bizonyítványaid!

Hány év alatt lehet elvégezni a gimnáziumot?

A gimnázium négy évfolyamos az esti és a távoktatás munkarendje szerint is, akárcsak a nappali rendszerben. Az  időtartam azonban elsősorban a tanuló szorgalmán múlik. 🙂

Esetlegesen lehet négy évnél hosszabb idő is. 🙁 Előzetetes tanulmányok a jogszabályi előírások figyelembe vételével beszámíthatók.

Beszámítják-e a korábbi tanulmányaimat?

Igen, mérlegeljük milyen tantárgyat milyen óraszámban tanultál és a jogszabályoknak megfelelően ismerjük el a korábbi tanulmányokat.

Igényelhetek-e diákigazolványt?

Igen, ugyanazokkal a kedvezményekkel számolhatsz, mint a nappalis tanulók.

Van-e felső korhatár az iskolában?

Nincs, sosem késő! Mindenkit szeretettel várunk!

Társadalombiztosításom lesz, ha ide járok?

Az esti munkarend szerinti és a távoktatás szerint létrejött tanulói jogviszony nem jelent biztosítási jogviszonyt.

Mikor kezdődik a tanév?

Mi is a tanév rendjét meghatározó jogszabály alapján dolgozunk: tehát szeptember első hetében mindenképpen kezdünk!

Egyenértékű lesz az estis érettségi bizonyítványom a nappalis érettségivel?

A követelmények is azonosak, így a bizonyítvány is egyenértékű!

Milyen tankönyvekre, taneszközökre lesz szükségem?

Az első tanítási órákon tantárgyanként fogsz információkat kapni. Még ne vegyél semmit, csak néhány füzetet, mert sok online elérhető tankönyvhöz, segédanyaghoz fogsz majd hozzájutni.

Nézd meg, hogyan tudsz nálunk jelentkezni!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.